2021-06-29 09:01:30• hírek • Bede Emőke

Közel ötezer munkanélkülit tartanak számon Szatmár megyében

2021 májusának végén a Szatmár megyei munkanélküliségi ráta 3,30 százalék volt, mely minegy 0,12 százalékponttal kevesebb, mint egy hónappal korábban, azaz a munkanélküliek továbbra is csökkenő tendenciát mutat.

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség adatbázisában az említett hónap végén 4836 állástalan személyt tartottak számon, kik közül mindössze 885-en munkanélküli segélyben is részesültek. A közel ötezer fő nagy része vidéki, a városon élők száma e népes csoportban csupán 956  - derül ki az AJOFM legfrissebb összesítéséből.


Az említett forrás szerint a legtöbb állástalant a 40-49 évesek csoportjában jegyzik (1418), de a 30-39 évesek között is meghaladja az ezret a munkanélküliek száma. Az ügynökség adatbázisában a 25-29 évesek szerepelnek a legkisebb számban, e korcsoportot mindössze 300 fő képviseli.


Az AJOFM-nél nyilvántartott álláskeresők túlnyomó többsége, 52,86 százalékuk semmiféle képzésben nem vett részt, vagy legfeljebb az elemit járta ki. 28,71 százalékuk általános iskolát végzett, 6,95 százalékuk pedig szakképzésben vett részt. Azok aránya, akik befejezték a középiskolát is, 8,63 százalék, a felsőfokú képzésből kikerültek rátája pedig 2,30 százalék. Végül, de nem utolsósorban meg kell említenünk azokat is, akik posztliceális képzésben vettek részt, az ő arányuk azonban mindösszesen 0,58 százalék. Mivel az adatbázisban szereplő munkanélküliek igencsak nagy arányban alacsonyan iskolázottak, ezért őket nagyon nehéz álláshoz juttatni, a „könnyen munkába állíthatók” csoportjába csupán 222 személy tartozik - derül ki az összesítésből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: